Ηλικία του χαμόγελου

οδοντίατροι Θεσσαλονίκη

Τα δόντια μας ως μέρος της στοματικής μας κοιλότητας, άλλα και του οργανισμού μας γενικότερα ακολουθούν την ηλικία μας! Τι λοιπόν μπορεί να φθείρει τα δόντια μας σε κάθε ηλικία, και πως μπορούμε να το αντιμετωπίζουμε;

Η φθορά και η φυσιολογική γήρανση των δοντιών αποτυπώνονται τόσο στο σχήμα, όσο και στο μέγεθός, στη θέση, αλλά περισσότερο στο χρώμα τους. Ιδιαίτερα δε, όταν απουσιάζει η πρόληψη από μικροτερες ηλικίες, οι φθορές αυτές είναι πιο εκτεταμένες και μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και ευαισθησία στα δόντια και προβλήματα στο εσωτερικό τους.

Η κατανάλωση όξινων τροφών και ποτών, η λήψη φαρμάκων, η ανεξέλεγκτη χρήση λευκαντικών gel στο σπίτι αλλά και DIY συνταγών για λεύκανση των δοντιών από το διαδίκτυο κάνουν τα δόντια πορώδη με αποτέλεσμα να απορροφούν χρωστικές γρηγορότερα αλλά και να αισθάνονται τα εξωτερικά ερεθίσματα εντονότερα ως ευαισθησία.

Το τι μπορούμε να κάνουμε για να το αντιμετωπίσουμε το είδαμε στο ενδιαφέρον blog Shop & Retail, όπου η Χριστίνα Μπουτσιούκη από την οδοντιατρική κλινική Smiles στη Θεσσαλονίκη μας εξηγεί (οδοντίατροι Θεσσαλονίκη).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s