Παιχνίδι με τους δονητές

donitesΗ ιστορία των δονητών έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πρωτοέκαναν την εμφάνιση τους κατά τη διάρκεια του δέκατου ένατου αιώνα, καθώς το μασάζ στην κλειτορίδα αποτέλεσε τη μοναδική αγωγή κατά της υστερίας και για το λόγο αυτό εκατοντάδες γυναίκες επισκεπτώντουσαν κάθε μέρα το γιατρό τους για μασάζ.

Εφευρέτης ήταν o Δρ. Joseph Mortimer Granville όπου κουρασμένος από το χέρι του, καθώς έπρεπε να αυνανίζει τις γυναίκες ασθενείς, σκέφτηκε να αναπτύξει ένα μηχανισμό που θα έκανε τη δουλειά για εκείνον!

Ο συνδυασμός μεγεθών και υλικών κατασκευής από την ανακάλυψη του γιατρού Granville και μετά συνέθεσαν μία πολύ μεγάλη γκάμα επιλογών στους δονητές. Άλλοι κινούνται με ηλεκτρικό ρεύμα, άλλοι λειτουργούν με μπαταρίες ή αέριο, ενώ ορισμένοι έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με πετάλια. Λειτουργούν με ταχύτητες που κυμαίνονται από 1.000 έως 7.000 παλμούς το λεπτό, ενώ σύντομα οι τιμές γίνονται τόσο προσιτές που οι κυρίες τους αγοράζουν και για οικιακή χρήση.

Το “προφίλ” των δονητών άλλαξε μετά το 1920, έκαναν την εμφάνιση τους στις πρώτες πορνογραφικές ταινίες, όπου χαρίζουν ηδονή! Έτσι αποκτούν μια αρνητική χροιά χτίζοντας ένα ταμπού γύρω από τη χρήση του, ενώ πλέον είναι το βασικό αξεσουάρ που συναντάμε σε ένα sex shop.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s