Δωρεάν σεμινάριο φωτογραφίας

Το Καλλιτεχνείο των Αχαρνών σε συνεργασία με τους φωτογράφους Γιώργο Ασημακόπουλο και Ιωάννα Γεωργοπούλου  διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά σεμινάρια καλλιτεχνικής φωτογραφίας.

seminario_photografiasΤα σεμινάρια απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τον κόσμο της φωτογραφίας και να καταρτιστούν σε τεχνικές και θεωρητικές γνώσεις. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η φωτογραφία να αποτελέσει για τον ίδιο το μαθητή μέσο έκφρασης και αποτύπωσης της προσωπικής οπτικής του αντίληψης και αισθητικής.

Το σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε πιο προχωρημένους που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στην καλλιτεχνική φωτογραφία. Για το λόγο αυτό έχουν δημιουργηθεί δυο τμήματα.
Πιο αναλυτικά:
1ο έτος για αρχάριους:
Απευθύνεται σε αρχάριους που επιθυμούν να γνωρίσουν τον κόσμο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας με έμφαση τόσο στην πρακτική εξάσκηση όσο και στην ανάπτυξη της οπτικής τους αντίληψης και αισθητικής.
• Εκμάθηση βασικών τεχνικών χαρακτηριστικών
• Η ιστορία της φωτογραφίας μέσα από τους σημαντικότερους φωτογράφους
• Καλλιέργεια της προσωπικής αισθητικής και οπτικής αντίληψης
• Βασικές γνώσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη σωστή διαχείριση του φωτός τόσο σε εσωτερικούς χώρους (ελεγχόμενο φωτισμό) όσο και σε εξωτερικούς χώρους (daylight, νυχτερινή φωτογράφιση)
• Εξοικείωση με τη φωτογραφία ως μέσο εικαστικής έκφρασης.
2ο έτος για προχωρημένους:
Το δεύτερο έτος των μαθημάτων απευθύνεται σε όσους κατέχουν τις βασικές γνώσεις τόσο στους τεχνικούς όσο και θεωρητικούς κανόνες της φωτογραφίας και επιθυμούν να εμβαθύνουν αλλά και να διευρύνουν τους φωτογραφικούς τους ορίζοντες
• Νέες τάσεις στη Καλλιτεχνική φωτογραφία
• Ανάπτυξη της προσωπικής αισθητικής και οπτικής αντίληψης
• Γνωριμία με τη διαδικασία δημιουργίας προσωπικού portfolio
• Φωτογραφικές εξορμήσεις/ δράσεις με συγκεκριμένες θεματολογίες (Διαδικασία προετοιμασίας, επίλυση τεχνικών και θεωρητικών θεμάτων κατά τη διάρκεια της λήψης)

Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν τέλη Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν με την ετήσια έκθεση φωτογραφίας των μαθητών της σχολής τον Ιούνιο. Το μάθημα είναι 1 φορά την εβδομάδα (2 ώρες) και το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Στο πλαίσιο του εθελοντισμού που διακατέχει κάθε δραστηριότητα μέσα στον χώρο και τις ομάδες του Καλλιτεχνείου και πάντοτε με γνώμονα ότι η τέχνη πρέπει να ανήκει σε όλους και να παράγεται από όλους, η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.kallitechnio.org

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s